Stim deja ca Australia e o tara micuta, indepartata, unde totul pare ca e prea boem ca sa fie adevarat. Australia e inca un mister pentru multa lume care nu a apucat sa o descopere si sa o viziteze. Fiind o tara cu o istorie lunga si cu fauna si flora deosebita e normal sa avem si foarte multe detalii care ii vor contraria sau poate ii vor bucura pe multi. Cele mai ciudate detalii despre tara cangurilor fac parte din lista propusa spre lectura in randurile ce urmeaza.
In Australia sunt peste 60 de specii de canguri. Te astepti sa vezi multi canguri in Australia, dar sa ai 60 de specii e deja prea mult. Cand se nasc cangurii au doar 2 cm lungime, carnea lor e cea mai buna din lume, e o alternativa mai buna la vita si miel. Si ce e ciudat este ca, desi e specie protejata acolo, australienii isi mananca animalul national. Cine a numarat speciile? Expertii, dar dupa ce s-au confruntat cu multe probleme pentru ca mai toti cangurii sunt la fel…
Alpii Australieni si Alpii Elvetieni. Mergi in Australia pentru exotismul ei, pentru soare si plajele superbe, cu nisip fin. Dar in Australia ai si Alpii, perfecti pentru schi. Da, nu esti in Elvetia si ai auzit bine, e vorba despre Alpi. Din iunie in septembrie ai zapada in Australia cel putin pe munti. Zapada e mai multa in Australia decat in Elvetia, deci vei putea schia in voie chiar si cand la tine acasa e vara. Zapada din abundenta de pe munti atrage ca un magnet turistii si le ofera si un peisaj superb, dar si o multime de variante de distractie daca sunt pasionati de tot ce reprezinta muntele.
Australia are cel mai curat si mai respirabil aer din lume. Daca vrei sa respiri aer curat cu adevarat renunta la toate planurile pe care le ai si mergi in Australia. In Tasmania ai aer curat cat vrei, cel mai curat din toata lumea. Te poti plimba, poti face drumetii in care sa admiri natura, te poti distra in aer liber profitand de aerul curat. Plus ca poti sa mergi cu bicicleta pe munti, sa faci caiac-canoe, sa mergi prin pesterile minunate.
2.5 km din Uluru e sub pamant. Uluru e un loc ciudat din centrul Australiei, incojurat de triburi de aborigeni si de tufisuri de tot felul. E printre putinele locuri trecute in Patrimoniul UNESCO listat de doua ori, pe lista naturale si culturale. 2.5 km din rocile de acolo sunt sub pamant si se conecteaza la Olgas, unde reapar ca prin minune.
Prima politie australiana a fost formata din condamnati. Cand a fost colonizata nu prea aveai de unde sa aduci si sa formezi politisti si forte de ordine. Asa ca s-au folosit de ce au putut ca sa obtina o ordine cat de cat. Primul ofiter de politie australian a fost John Smith.
Camilele din Australia. Nu vezi camile doar in Egipt, ci si in Australia. Da, nu ai de unde sa ai camile fix acolo, dar cu toate astea ele sunt si vor fi folosite in continuare. Australia exporta din camilele sale si in Arabia Saudita. Si ce e ciudat e ca sunt mai multe camile in Australia decat in Egipt.
„Aruncarea limbii”. E o incaltaminte traditionala australiana denumita tanga, iar pe 26 ianuarie au o traditie ciudata legata de ea. Iti arunci sandalele acestea cat poti de departe in timp ce stai in spatele unei linii foarte bine marcate si delimitate de restul terenului de joaca. Evident, castiga cel care arunca mai departe incaltamintea.